Eerste groep studenten brengt een bezoek aan InnoGenerics

Op woensdag 8 september heeft de eerste groep studenten van de opleiding Bio-Farmaceutische Wetenschappen (BFW) van de Universiteit Leiden een clinic ‘Medicijnproductie in Bedrijf – van ingrediënt tot patiënt’ gevolgd bij het bedrijf InnoGenerics. Lucas Wiarda, Manager Director InnoGenerics, opende de dag en vervolgens vertelde verschillende medewerkers vol enthousiasme over de kwaliteitsborging en registratie van essentiële geneesmiddelen.

De studenten werden in twee groepjes gedeeld en gingen onder begeleiding van een medewerker geheel in beschermende kleding de fabriek in. Daar kregen zij uitleg over het gehele productieproces van de medicijnen; van het magazijn tot aan de verpakking van de tabletten. De dag werd gezamenlijk afgesloten met questions and answers.

Het een zeer leerzame en interessante dag geweest voor de studenten. Allen waren erg te spreken over de openheid en duidelijkheid van de medewerkers. Ook het bezoek aan de fabriek vonden ze erg indrukwekkend.
Tweewekelijks zal InnoGenerics een groep studenten ontvangen. Deze clinic is een vast onderdeel geworden van het curriculum van de opleiding BFW.

Als stichting zijn wij erg blij een rol te hebben gespeeld in de verbinding te leggen tussen de opleiding en InnoGenerics. De nabijheid van een grootschalige productiefaciliteit voor medicijnen met verschillende productielijnen is een leeromgeving die van grote waarde is.

Studenten van andere opleidingen zijn uiteraard ook welkom  om deel te nemen aan de clinic.
Meer informatie hierover is te lezen in de flyer of via de link: https://www.innogenerics.com/nl/about-us/our-clinic/

20210824-folder-clinic-web-innogenerics